Magazin

ŠANSE DA ZADRŽE ZLATO SU MALE: Kupili krntiju od tenka i u njemu našli poluge zlata

Nick Mead i Todd Chamberlain kupili su stari tenk na E-bayu za 30.000 funti, odnosno 69.122 KM, a u njegovom spremniku pronašli su zlatne poluge.Snimali su kamerom dok su pregledavali rezervoar dizel goriva.– Je li to ono što mislim da jest? Koliko je teško, je li to zlato? Teži oko pet-šest kila! – uzvikivao je Mead u kameru, dok je izvlačio polugu.

Nakon što su izvukli blago iz T-54, tenka koji je proizveden u Kini, dvojica saradnika nazvali su policiju kako bi prijavili svoj pronalazak.

– Nisam mislio da ću ikada ovo raditi, ali moramo nazvati policiju. Ne znam jesu li vrijedne milione ili stotine hiljada. Ali sigurno ne želim lagati po uredu – kazao je Mead.

Muškarac vodi posao Tanks-a-lot, preprodaje, iznajmljuje i radi sve u vezi s tenkovima.

Iako je znao da su šanse male, nadao se da će ipak na kraju moći zadržati zlato. Nakon što je nazvao stanicu, dva policijska službenika iz Northamptonshirea došla su do njegove radionice. Ispisali su mu priznanicu, koju sada čuvaju u sefu u Londonu.

Pretpostavljaju kako će se istraga provesti i u Kuvajtu, kako bi se vidjelo odgovara li ijedna poluga ukradenom zlatu u toku iračke invazije 1990. godine.

– Šanse da zadržimo zlato su vrlo male. Ali imao sam nekoliko jako čudnih poziva. Jedan čovjek me nazvao i tvrdio da je pukovnik Britanske vojske te da je zlato njegovo – kazao je pošteni pronalazač.

Glasnogovornik policije u Northamptonshireu rekao je za Daily Mail kako ne može komentirati slučaj zbog istrage koja je u toku.

(Faktor/Daily mail)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

To Top