Izdvojeno

Supružnici saznali da su blizanci: Govorili su im da liče..

Kada je anonimni vjenčani par zatražio pomoć ljekara zbog problema sa začećem, saznao je vrlo neprijatne vijesti. Da bi mogli da se podvrgnu metodi vantjelesne oplodnje (IVF), supružnici su prvo morali da se podvrgnu testiranjima na osnovu kojih ljekari stiču uvid u njihovu genetiku.

Laboratorijski tehničar koji je radio testove shvatio je da bi njih dvoje mogli da budu u srodstvu i odlučio da o tome obavijesti njihovog ljekara, piše Mississippi Herald.

“Moja prva pomisao bila je da su rođaci, jer se to ponekad dešava. Ipak, posmatrajući uzorke malo bolje, shvatio sam da ima suviše preklapanja”, rekao je ljekar.

Kada je ustanovljeno da je par rođen istog dana, odlučeno je da im se saopšte neprijatne vijesti.

“Kada smo im javili šta se dogodilo, samo su se nasmijali i rekli da im je već mnogo ljudi reklo da liče. Ali, mislili su da je to slučajnost. Pokazali smo im dokaz u vidu DNK rezultata, na osnovu čega su shvatili da govorimo istinu”, objasnio je ljekar.

Daljim istraživanjem otkriveno je da su roditelji blizanaca poginuli u saobraćajnoj nesreći dok su njih dvoje bili još bebe. Kako niko od bliskih članova porodice nije želio da ih usvoji, brat i sestra predati su na staranje odvojenim porodicama.

Zbog greške u popunjavanju formulara, ni jedna ni druga porodica nisu znale da njihova djeca imaju svog blizanca.

Supružnici su se upoznali na fakultetu, kada su počeli da se zabavljaju, prenosi Krstarica.

Popularno

To Top