Izdvojeno

BIZARNO Ovu tromjesečnu BEBU Amerikanci su proglasili za teroristu

Kako navodi britanski list “Guardian”, američke diplomate su proglasile bebu staru svega tri mjeseca za teroristu, a sve zbog slučajne greške djeda tog djeteta.

Tromjesečni Harvi Kenjon-Kers je trebao da bude putuje na Floridu, što je njegov prvi put u inostranstvo, ali je hitno pozvan da se javi u ambasadu SAD u Londonu.

Djed malog Harvija Kenjona je u američkoj ambasadi u Londonu popunjavao standardni upitnik, na kojem se našlo uobičajeno pitanje: “Imate li bilo kakve veze sa terorizmom, i planirate li terorističke akcije u SAD? Djed je na svom formularu štiklirao “ne”, ali se na unukovom malo zanio i sučajno obilježio “da”.

Da stvar bude još bizarnija, dijete je pozvano na ispitivanje u američku ambasadu, a njegov djed je rekao za “Guardian” da se mali Harvi dobro držao tokom ispitivanja, i da nijednom nije zaplakao.

– Ne mogu da vjerujem da nisu primijetili da je to čista greška, i da dijete od tri mjeseca nikome ne može da nanese štetu. On nema ništa sa genocidom i špijunažom, jedino što povremeno sabotira pelene – našalio se djed Kenjon.

Radnicima ambasade začudo ništa nije bilo smiješno. Iako je bilo jasno da Harvi nije terorista, izdavanje vize je potrajalo dovoljno dugo da porodica zakasni na let, što ih je koštalo dodatnih 3.000 funti.

Blic/Guardian

Popularno

To Top