Crna hronika

Brutalni napad bivšeg momka. Molila je Boga da joj oduzme ljepotu ali sačuva vid..

Gessici Notaro (28), italijanskoj misici i voditeljici, bivši momak, tjelohranitelj Jorge Edson Tavares nakon prekida u januaru bacio je kiselinu u lice. Jorgea suđenje čeka u zatvoru, a Notaro se oporavljala dva mjeseca u bolnici. Lice joj je trebalo biti prekriveno maskom. Kiselina joj je uništila kožu cijelog lica, a prvih nekoliko dana nakon napada bila je slijepa.

Gessica je odlučila prvi put progovoriti o strašnom napadu koji joj je promijenio život.

– Više ne mogu živjeti kao nekada. Ne smijem ići na sunce i sve sam vrijeme zarobljena ispod maske i lice me boli. Sav svoj novac trošim na lijekove – rekla je Notaro za Daily Mail te dodala da svakih pola sata nanosi kapi za oči i kožu maže posebnim losionima.

– Čak i kad se izliječim, imat ću emocionalne ožiljke do kraja života. Svaki put kada izađem iz automobila i krenem kući, proživljavat ću tu scenu – rekla je Italijanka.

Tavares je Notaro napao jer se nije mogao pomiriti s njihovim prekidom. Ona je nastavila sa svojim životom i našla drugog momka, ali on mjesecima nije popuštao. Pratio ju je i prijetio joj je da će se ubiti, a jednom prilikom “inscenirao” je samoubistvo da je preplaši pa ju je dočekao u njenom stanu, viseći na užetu sa plafona.

U januaru, Jorge joj je prišao kada je izlazila iz auta i istresao joj bocu kiseline u lice, a zatim ju je nagnuo ne bi li se uvjerio da je na nju bacio i posljednju kap.

U tom trenutku, ispričala je Gessica, samo je razmišljala kako da što prije dođe do bolnice.

– Lice mi je gorjelo i istog trena sam počela gubiti vid. Međutim, znala sam da što više vremena prolazi, to će mi kiselina više nagristi kožu. Molila sam se u sebi da mi Bog oduzme ljepotu, ali neka mi sačuva vid – rekla je Notaro.

Manekenka i voditeljica također je otkrila da joj je bivši i prijetio s kiselinom, stoga se danima prije napada raspitivala kod kolega kako smije reagirati u slučaju da joj se kiselina nađe na licu. Kolege iz akvarija u kojem je radila su joj rekli da nikako ne ispire lice vodom, a ona je zaključila da će sa sobom u autu nositi kacigu. Međutim, to nikada nije napravila. Prijetnje je prijavila policiji, a Tavares je dobio zabranu pristupa.

Kada je skinula prve povoje koje je dobila u bolnici nakon napada, lice joj je, priča, bilo tamno smeđe i zeleno.

– Bila sam prestravljena, ali onda sam se fokusirala na svoje oči, za koje kažu da su ogledalo duše. U očima sam se prepoznala. Rekla sam sebi: “OK je, još sam uvijek to ja” – kazala je Gessica te dodala da su joj i usne ostale neoštećene.

Italijanka će morati čekati godinu prije nego što smije početi s plastičnim operacijama. Smatra da neće imati problema s vraćanjem starog izgleda, jer su joj ostale “crte lica”.

Faktor/Daily Mail

Popularno

To Top