Izdvojeno

Zašto Amerikanci nikada nisu otkrili sadržaj dopremljen sa Mjeseca?

Ove godine ističe rok oznake tajnosti koji je Nasa ustanovila za sadržaj koji je dopremljen sa Mjeseca sa leta njihovog tima u kosmičkom brodu “Apollo 11” 1969. godine, a za koji je rasprostranjena teorija da je lažan i da su svi snimci napravljeni na Zemlji.

“Amerikanci ništa nikome nisu dali. Nikakav sadržaj zemljišta sa Mjeseca nisu pokazali”, napominje viši naučni saradnik na Fizičkom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta “Lomonosov” Vitalij Novik.

On smatra da bi naučna zajednica trebalo da se obrati Nasi, da se zatraži da se taj sadržaj istraži, ali je izrazio sumnju da će se to dogoditi.

U emisiji “Posskriptum s Aleksejem Puškovim”, u kojoj je bilo riječi o rasprostranjenoj teoriji da Amerikanci nisu bili na Mjesecu, na pitanje zašto su Amerikanci krenuli u tako veliko falsifikovanje, britanski izdavač žurnala “Nexus” Marcus Allen kaže da je to zbog toga što su Rusi bili ispred Amerikanaca cijelu deceniju.

“Rusi su imali prvi satelit u kosmosu, prvog čovjeka u kosmosu, prvu ženu u kosmosu, prvi izlazak u otvoreni kosmos, prvi uređaj na Mjesecu, prve uređaje na Veneri i Marsu. Amerika ne može sebi da dozvoli da bude u nečemu druga i nisu imali drugog izbora”, kaže Allen.

U emisiji “Posskriptum” napominje se da je prema ovoj teoriji, snimak o letu Amerikanaca na Mjesec napravljen na Zemlji, tačnije na Havajskim ostrvima, te da se stalno pojavljuje sve više dokaza o ovoj najvećoj obmani 20 vijeka.

Stručnjaci ističu da Amerika nije imala ni tehničkih mogućnosti da otpremi svoje kosmonaute na Mjesec.

NASA je sama doprinijela širenju sumnji u let na Mjesec. Naime, NASA je izgubila originale filmskih traka od slijetanja na Mjesec i nakon trogodišnje potrage, objavila da su trake vjerovatno oštećene.

U onome što je nama predstavljeno, materijala za raspravu o autentičnosti ima napretek.

Čudne igre svjetlosti i sjene, neprikladnih dimenzija, zastava koja vijori na mjesečevom vjetru, astronauta koji poput lutaka u kazalištu vise na konopcima i slično.

Vakat/N1/Agencije

Popularno

To Top