Izdvojeno

Na TV-u sve super, u stvarnosti perverznjaci, silovatelji i ovisnici (FOTO)

Foto Index

Gledali smo ih u ulogama predanih očeva, dobričina i čistunaca, ali njihovi privatni životi nisu mogli biti različitiji.

Ovo su samo neki od omiljenih TV očeva koji su imali mračnu stranu.

Bill Cosby

Ova lista ne bi imala smisla da se na njoj ne nalazi vjerovatno najporemećeniji TV otac u povijesti. Da, svi ga pamtimo kao super simpatičnog dr. Huxtablea, ali vremena u kojima smo naivno vjerovali da je najgora stvar koju je poznati otac u stanju napraviti to da sa svojim klincima neće podijeliti sočan sendvič – odavno su iza nas.

Naime, od sredine šezdesetih do danas, Cosby je navodno drogirao i silovao više od 50 žena, a tužbe o kojima se sam tu i tamo pisalo u medijima, odjednom su postale vruća roba, a u jednom ste trenutku imali osjećaj da ne prođe dan a da se ne pojavi barem jedna nova žrtva koja je odlučila otkriti što joj je stari perverznjak napravio. Cosby je tvrdio da je nevin, a šta će odlučiti sud, doznat ćemo u junu ove godine.

I dok ga neki brane tvrdeći da je dio tužbi vjerovatno pokušaj da se iz nekadašnje velike televizijske zvijezde izvuče novac, ne smijemo zaboraviti i da je jedna žrtva previše.

Tim Allen

Devedesetih je rasturao u porodičnoj humorističkoj seriji “Sam svoj majstor” u kojoj je glumio Toma Taylora. Istina, Tom nije bio savršen, ali trudio se da njegova supruga i njihovo troje djece ima što bolji život. Bio je čistokrvni američki otac, volio je alat, sport i aute.

U privatnom životu, glumac i komičar Tim Allen najviše je volio kokain zbog kojeg je imao probleme sa zakonom još od sedamdesetih. Nakon što su ga na jednom aerodromu uhapsili zbog posjedovanja droge, Allen je priznao krivicu i cinkao dilere kako bi smanjio kaznu.

Osim droge bio je i ovisnik o alkoholu.

Bob Saget

U “Punoj kući” glumio je dobrog roditelja, ali u isto vrijeme i dosadnog čistunca koji je bio lišen bilo kakvih poroka. Šta više, u popularnoj, ali gotovo iritantno sladunjavoj porodičnoj humorističkoj seriji prepunoj nestvarno ispravnih likova, Danny Tanner bio je najsterilniji.

Ono što mnogi ne znaju, osim ako nisu pogledali barem jedan od njegovih stand-up nastupa, Bob Saget je prljava perverznjačina i jedan od najvulgarnijih američkih komičara. A ako ga još uvijek niste vidjeli u elementu, preporučujemo vam da to učinite jer u sekundi ćete zaboraviti glumu u “Punoj kući” i “Šaljivom kućnom videu”.

Max Wright

Možda ga ne pamtite kao dobrog glumca, ali Max Wright bio je prekvalificiran za ulogu koja ga je proslavila. Naime, klasično istrenirani glumac koji je glumački zanat tesao na daskama koje život znače, spletom okolnosti završio je kao neuorotični dosadnjaković u mega popularnoj seriji “ALF” u kojoj je glumio jednog od najpopularnijih TV očeva Willieja Tannera. A kada sa Shakespearea prijeđete na posao u kojem ste prisiljeni glumiti idiota dok se pored vas klati brbljava lutka, to može izazvati određene frustracije.

Osim što se nervirao zbog angažmana koji mu je donosio daleko više novca od onoga što je stvarno volio, uz Wrighta vežemo i jedan skandal. Naime, mediji su svojevremeno objavili nevjerovatnu priču o posrnulom glumcu koji je snimljen kako puši crack i ima odnos s dvojicom muškaraca od kojih je jedan bio njegov prijatelj, a drugi beskućnik kojem su platili 100 dolara.

John Goodman

Baš kao što mu i prezime govori, John je dobričina, a jednog takvog glumio je i u popularnoj humorističkoj seriji “Roseanne”. I dok ga inače volimo gledati u ulogama psihopata u kojima redovito briljira, u seriji je glumio zabavnog debelog oca iz radničke porodice.

Gledajući ga u toj ulozi teško je povjerovati da se iza kamera odvijala teška lična drama. Naime, Goodman je punih 30 godina vodio tešku borbu protiv ovisnosti o alkoholu kojoj se uspio othrvati tek 2007.

Stephen Collins

Mnogi ga znaju kao glavu porodice Camden u popularnoj američkog sladunjavoj seriji “U sedmom nebu” gdje smo ga gledali u ulozi dobrog svećenika i oca. Američki dušebrižnici ovu su seriju više puta pohvalili i naveli je kao dobar primjer serije koja promiče prave vrijednosti, piše Index.hr.

No, dok je pred kamerama bio sjajan primjer i roditeljski svjetionik u olujnom nevremenu odgoja, u intervjuu 2014. za časopis People, Stephen Collins osvrnuo se na optužbe da je zlostavljao maloljetnice. Priznao je da se 1973. skinuo pred maloljetnicom, tjerao je da ga dira, a 1982. i 1994. učinio je isto i dvjema tinejdžericama.

Vakat/Index.hr

Popularno

To Top