Izdvojeno

Najmoćnija žena Bliskog istoka zasjenila holandsku kraljicu (FOTO)

Kraljica Maxima ugostila je Mozah Bint Nasser Al Missned, drugu suprugu šeika Hamada bin Khalifa al-Thanija.

Iako je holandska kraljica uvijek besprijekornog izgleda, ovoga puta sve oči bile su uprte u tamnoputu suprugu katarskog prestolonasljednika i ministra odbrane.

Druga po redu od tri supruge katarskog emira ujedno je i njegova najdraža supruga, barem sudeći prema pažnji i slobodi u kojoj Mozah uživa, što se ne bi moglo reći za preostale dvije supruge koje se u javnosti nikada ne pojavljuju.

Tamnoputa Mozah ne samo da se pojavljuje u javnosti, već svog supruga prati na svim službenim putovanjima, sudjeluje u političkom i društvenom životu svoje zemlje te ne nosi burku ili hidžab poput drugih muslimanki.

Ona nosi moderni turban.

Katarski par zajedno ima sedmero djece, dvije kćeri i petoricu sinova.

O tome koliko šeik voli svoju suprugu, svjedoči i činjenica da je katarski emir 1997. dao ženama pravo glasa, a svojoj supruzi dozvolio politički i društveni uspon, zbog čega danas slovi za jednu od najmoćnijih žena Bliskog istoka, prenosi Tportal.

Svjetski dizajneri nerijetko je upoređuju s modnom ikonom Jackie O. Kennedy, a časopisi Vogue i Vanity Fair uvrstili su je na svoje liste najbolje odjevenih žena svijeta.

Vakat

Popularno

To Top