Izdvojeno

Naučio Kur'an napamet za šest mjeseci! BiH dobila novog hafiza..

U Bosni i Hercegovini sve je više hafiza. Rijaset IZ-a na godišnjem nivou realizira oko 30 hafiskih dova i diploma za one koji polože hifz.

Danas je Ernad Kukuljac postao hafiz, a zanimljivu priču na svom facebook profilu, o ovom hafizu, podijelio je hfz. Ammar Bašić:

“Došao mi je učenik prvog razreda Gazijine medrese, krajem septembra prošle godine i pitao da uči hifz. Na pitanje šta zna već napamet rekao je Jasin, par ašereta i sure od Ved-Duha do kraja. Dakle, ono što je u mektebu naučio.

Rekao sam mu da krene učiti zadnji džuz napamet pa da mi dođe. Kroz par dana je došao i odmah proučio čitav amme-džuz!

Vidjevši da je predan i ozbiljan, pravimo plan i počinjemo sa učenjem Kur'ana napamet po krugovima. Svaki dan mi je dolazio, i evo u kalendaru ne mogu da nađem dan kad ga nisam preslušavao, osim nedjelje kada bi uzimali mali odmor. Allah ga je nadahnuo velikim elanom!

U prosjeku je učio četiri nove stranice svaki dan, uz redovno ponavljanje već naučenog.

Allahovom dozvolom, početkom aprila, dakle za šest mjeseci, završio je sa učenjem napamet, pripremili smo se za komisiju i evo danas je proučivši zadnje ajete pred komisijom Rijaseta zvanično postao hafiz Kur'ana! Uz sve to, hafiz Ernad je super odličan đak i divnog ahlaka.
Ponosan na svoga Gaziju Ernada!

Ponosan na našu medresu, jer to je škola u koju idu pobjednici i nema nemogućeg, uz pomoć Svemogućeg!”

Vakat.ba

Popularno

To Top