Izdvojeno

“Sada nastupa vaktu-l-vadihi, vrijeme jasnoće i tačno će se znati ko je ko i kakav i ko je sa kime..”

Citat uvaženog sarajevskog imama Muhamed ef. Velića o posjeti prof. dr. Safvet Halilovića i njegovom obraćanju džematu povodom nedavnih događanja u Zaljevu i neviđene hajke na uvaženog šejha Karadavija:

“Sinoć mi je u zijaretu, u džamiji na teraviji, bio čestiti hafiz prof. dr. Safvet Halilović, obratio se okupljenom svijetu prije teravije. Ne sjećam se kada sam ga vidio tako uzrujanog i zabrinutog kao što je sada u vezi ovih događanja u Zaljevu i neviđene hajke na uvaženog šejha Karadavija. On je učenik i prijatelj šejha Karadavija pa ga sve ovo još više boli i pogađa.

Osuo je po saudijskoj ulemi, po onima koji zatežu tamo gdje je Milostivi Allah labavim i fleksibilnim učinio, a gdje je Uzvišeni Allah zategao – oni olabavljuju i popuštaju. To su oni što nas godinama bihuzure i napadaju u vezi dizanja ruku u namazu, dužini brade, kratkoći nogavica, nešto što je u dobrovoljnom sunnetu, ako čovjek to radi – ima sevap, a ako ne radi – nema grijeha, a tamo gdje je Svemogući Allah kategoričan da se ne drži strana onih koji zulum čine (Ve la terkenū ilellezīne zalemū…) – oni su labavi i popuštaju. To su oni koji nas napadaju i zbog tevhida i mevluda i drugih ne tako važnih stvari, a tamo gdje je važno sami popuštaju.

Dosta je više! Svojom su forsiranom pričom o bidatima i novotarijama dali zamajac tekfiru, DAIŠ-u i ISIL-u, a sada još šute i šutnjom podržavaju ovaj zulum koji njihove države čine Kataru, njenim stanovnicima, šejhu Karadaviju i drugim alimima koji se nalaze na toj famoznoj, iskonstruisanoj terorističkoj listi. Sada nastupa vaktu-l-vadihi, vrijeme jasnoće i tačno će se znati ko je ko i kakav i ko je sa kime, pa, evo, nek se zna da ne podržavamo stranu onih koji zulum čine i koji o zulumu šute. Allah, Allah, Kadir Allah!

Evo i danas mi njegove hrabre riječi odjekuju u ušima, a ljudi to u džamiji i džematu prepričavaju i podržavaju.”

Popularno

To Top