Izdvojeno

Umro napadač na kongresmena, svi se pitaju zašto je ekstremista a ne terorista

James Hodgkinson (66) umro je od povreda zadobivenih u pucnjavi s policijom, objavio je u srijedu američki predsjednik Donald Trump nakon incidenta u kojem je Hodgkinson iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona.

Hodgkinson iz grada Bellevillea u saveznoj državi Illinoisu ranio je automatskom puškom petoro ljudi, uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Stevea Scalisea.

“Napadač je podlegao ozljedama”, rekao je Trump u izjavi u Bijeloj kući, javlja agencija DPA.

“U ovim trenucima prisjećamo se svih onih koji služe u glavnom gradu i koji iznad svega vole svoju zemlju”, napisao je Trump u saopćenju Bijele kuće.

Američki mediji pišu da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist, javlja AFP. On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

“Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu”, napisao je u martu osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona.

Republikanci Steve Scalise i Roger Williams pogođeni su u pucnjavi u Alexandriji u američkoj saveznoj državi Virginia, javljaju američki mediji.

Zastupnici američkog Kongresa bili su na treningu kongresne bejzbolske reprezentacije kada je došlo do pucnjave, a Scalise je pogođen u kuk.

Osim kongresnika, pogođena su još dva policijska agenta Kongresa.

Avaz

Popularno

To Top