Izdvojeno

DOBRA NAŠA MUNIRA

Prije nekoliko dana u Srebrenici je napadnuta Munira Subašić. Koliko je grozan bio napad na majku iz Srebrenice, toliko su bili grozni napadi na Muniru na društvenim mrežama i pojedinim portalima. Napadi i kritike na Muniru sežu od prije nekoliko godina, kada su novinari emisije “60 minuta” FTV-a, napravili prilog o njenim primanjima.

Evo šta je o Muniri na svom Facebook profilu napisao naš poznati književnik Isnam Taljić, koji kaže, “Ono što ona samo u jednom danu preturi preko glave ne može se platiti s 4000 KM. Hiljade drugih u ovoj zemlji prima više od 4000 KM mjesečne plaće i nikom ništa. Pa daj da se kola slome na Muniri.”

Pročitajte cijeli tekst:

“Ja sebe ne volim isticati, ali se ističem kao svjedok Munire Subašić. Znam je u dušu. Ona je moja dvostruka komšinica iz Vlasenice: radila je u prodavnici na 15-ak metara od moje kuće, a zgrade u kojima smo stanovali bile su jedna uz drugu. Svakodnevno smo se viđali više puta dnevno; tako godinama. S njezinim rahmetli mužem Hilmom bio sam prijatelj.

Munira ne prima 4000 KM mjesečno, ni blizu. To se posljednjih mjeseci – u orkestriranoj kampanji protiv nje, koja je eskalirala napadom na nju u Srebrenici – izvlači iz njezine posprdne izjave u jeku velike hajke koja je protiv nje vođena i prije šest-sedam godina. Nejma šta i tada o njoj nije govoreno pa je Munira tom izjavom dušmanima „derala mačku“.

I poslije ovog napada na Muniru u srcu Srebrenice, to o 4000 KM i dalje se zloupotrebljava i čak uzima kao argument za napad.

I poslije rata smo jedno vrijeme u Sarajevu (gdje je ona, na Kobiljoj Glavi, prije rata imala porodičnu kuću) bili komšije, tako da sam proveo mnogo dana s njom i njezinim ženama u kancelariji. Ono što ona samo u jednom danu preturi preko glave ne može se platiti s 4000 KM. Hiljade drugih u ovoj zemlji prima više od 4000 KM mjesečne plaće i nikom ništa. Pa daj da se kola slome na Muniri.

U ratu se Munira zatekla u Srebrenici, odakle je s porodicom i bila došla u Vlasenicu, i preživjela tamošnje muke i patnje, da bi poslije izrasla u najveću mirnodopsku heroinu našeg vremena.”

 

Popularno

To Top