Izdvojeno

Musliman napadnut nožem u džamiji smirio napadača i napravio mu doručak

Musliman, koji je napadnut od strane nožem naoružanog pljačkaša u jednoj džamiji, pripremio mu je doručak da ga smiri, a potom je sjeo i da čuje njegovu životnu priču.

Ali Yassine primijetio je Stefana Boylea (28), koji se skrivao se ispod stola u džamiji u Dundrumu, u Dablinu, i rekao mu da ode. Boyle ga je napao i prijetio nožem prije nego što je pokušao pobjeći kroz prozor, prenosi Independent.

Yassine, koji radi na održavanju džamije, udario je provalnika u samoodbrani i onda mu je rekao da se opusti. Nastavio je da pravi jaja i rekao mu da sjedne te mu je Boyle ispričao da je beskućnik, da je skoro izašao iz zatvora, i da ima problema sa djevojkom.

Boyle se izjasnio krivim na sudu u Dablinu zbog provale kuće 2. novembra 2016. Ima 110 ranijih osuđujućih presuda, od kojih su 63 zbog provale.

Bit će mu dozvoljeno da ide na liječenje prije izdržavanja kazne.

Tužilaštvo je otkrilo da Yassine nije shvatio, sve dok pljačkaš nije otišao, da mu je ukrao dva telefona iz njegove sobe u džamiji.

Kada je Yassine bio u centru grada, idući da blokira kartice, sreo je Boylea, koji mu je predao telefone i izvinio se.

Boyle je rekao policiji da je u dobrim odnosima sa žrtvom, opisujući ga kao “dobrog momka”, i izvinio se. Rekao je da je želio da dobije novac za drogu i da je zaboravio da je uzeo telefone tokom 30-minutnog razgovora za doručak. Takođe je rekao da nije imao novca za otključavanje oba telefona.

Na sudu mu je rečeno da je to njegova posljednja šansa da se popravi.

Vakat.ba

Popularno

To Top