Izdvojeno

VLAHALUK U GENIMA: Sin Ratka Mladića se žali da se Mladiću pokvario rukopis

Ministarstvo pravde Srbije pokrenulo je proceduru za puštanje generala Ratka Mladića na privremenu slobodu radi liječenja.

To je juče potvrdila i ministarica pravde Nela Kuburović navodeći da je država ispoštovala zahtjev porodice i branilaca bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske.

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je da se sa ocem vidio prije tri nedjelje kada je sa porodicom bio kod njega.

“PREKINULI SMO POSJETU NAKON SEDAM DANA”

-Čuli smo se i juče. Njegovo zdravstveno stanje je sve lošije i lošije. To je i glavni problem, što od decembra na ovamo on slabi i to nas najviše zabrinjava. Vidno slabi i prvi put posle toliko vremena kada sam ja bio u poseti sa decom da je on morao da prekine zbog zamora. Nije mogao da izdrži celu posetu. Poseta može da bude deset dana. Ali, porodica nikada ne može duže od sedam dana da bude sa njim, onda mora da se napravi pauza – istakao je Darko Mladić.

On navodi da se njegov otac uopšte ne žali na loše zdravstveno stanje.

-Ali, jednostavno vidi se to. On otežano priča, brzo se zamori, skače mu pritisak preko 200 – rekao je sin Ratka Mladića i dodao da, kada je u pitanju dokumentacija o zdravstvenom stanju generala, daTribunal u Hagu im nije dao cjelokupnu zdravstvenu dokumentaciju.

-Moj otac pre odlaska u Hag imao je tri moždana udara, a u Hagu srčani udar. Mi sumnjamo da je tamo imao najmanje još jedan, taj prolazan moždani udar u snu – tia se to zove. Sumnjamo da je to bilo u decembru i da je to uzrok svih ovih njegovih tegoba i slabljenja…Sada mu se opet pokvario rukopis. Manipulacija je da se po dolasku u Haag njegovo zdravstveno stanje poboljšalo. On je prebačen tamo polumrtav. On jeste popravljen u odnosu na to stanje od pre pet-šest godina, ali mi ne pričamo njegovom stanju tada, već sada – istakao je Darko Mladić.

-Zahvalan sam Vladi Srbije na garancijama i ubeđen sam da ukoliko ga ne izvučemo na bolničko lečenje da on neće preživeti – zaključio je Darko Mladić.

SB

Popularno

To Top