Izdvojeno

Bakir Izetbegović: Alija Izetbegović je Erdoganu ostavio u amanet brigu za BiH. Erdogan dobro nosi taj amanet

U organizaciji Ambasade Turske u Sarajevu, a povodu 14. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i 25. godišnjice od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) organiziran prijem „25 sa Sarajevom“, prenosi INS.

Nakon prijema je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma pod naslovom „Alija, posljednji bedem islama“, čiju realizaciju su podržali predsjendik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kako javlja reporter INS-a, premijeri filma prisustvuje i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika samostalne Bosne i Hercegovine.

Uoči navedenog događaja, na Šehidskom mezarju Kovači položeno cvijeće na centralnom mezaru šehidima Bosne i Hercegovine i turbetu Alije Izetbegovića.

Kako je naveo Bakir Izetbegović, jedan od posljednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao, bio je sa današnjim predsjednikom Turske Erdoganom.

“On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva”, kazao je Izetbegović, prenijeli su mediji.

INS.ba

Popularno

To Top