Izdvojeno

OBMANE Prof. dr. Džemaludin Latić je u Turskoj na plaćenom odsustvu !

Budući da su se u medijima pojavile kontroverzne informacije o boravku prof. dr. Džemala Latića u Turskoj “radi istinitog i korektnog informiranja javnosti” Fakultet islamskih nauka u Sarajevu izdao je saopćenje koje prenosimo u cijelosti:

”Prof. dr. Džemal Latić se obratio dekanu Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdiji Hasanoviću molbom da mu se odobri plaćeno odsustvo u tekućoj akademskoj godini kako bi radio na naučno-istraživačkim projektima u oblasti tefsira.

Budući da je opredjeljenje Fakulteta oduvijek bilo da omogući naučno i stručno napredovanje svojim nastavnicima i saradnicima prof. dr. Džemalu Latiću dekan je, uz znanje Nastavno-naučnog vijeća, odobrio jednogodišnji boravak u Turskoj. Ovo je učinjeno bez obzira na povećan broj poslova i aktivnosti na Fakultetu, zahvaljujući prije svega dobroj volji i kolegijalnosti prof. dr. Enesa Karića i prof. dr. Almira Fatića, koji su preuzeli dio obaveza prof. Latića u ovoj akademskoj godini.

Napominjemo, također, da se prof. dr. Džemal Latić može u narednom jednogodišnjem periodu upotpunosti posvetiti naučno-istraživačkom radu u Istanbulu, jer mu je odsustvo plaćeno najvećim dijelom iz Bejtul-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u kojeg sredstva kroz zekat i sadekatul-fitr ulaže naš vjernički narod, muslimani i muslimanke Bosne i Hercegovine i iseljeništva.

Dekan:
Prof. dr. Zuhdija Hasanović

Vakat.ba

Popularno

To Top