Izdvojeno

Salih Brkić: Pozivam sve nivoe tužiteljstava u BiH.. Evo vam i fotografije

Veceras po ko zna koji put u proteklih 20 godina pisem i od pravosuđa i policije u ovoj drzavi uzaludno trazim pravdu za monstruozno ubijene Hasana Dzafica i Rifeta Muminovica iz Rainaca kod Kalesije.

Na danasnji dan prije dvije decenije, na podrucju Vukovine Zelina, rafalima iz automatske puske zvjerski ih je pobio Milan Becarevic iz Osmaka, inace prijeratni policajac u Kalesiji.

Bio je uviđaj, formiran spis u Tuziteljstvu u Tuzli, a ubica Milan Becarevic pobjegao u Srbiju nakon sto je ranio, pretukao i opljackao jos nekoliko građana. Mi ostavismo fotografije za dan kad bude uhapsen i osuđen ubica Milan Becarevic. Do danas, nista!

Familije ubijenih Hasana i Rifeta cekaju pravdu vec 20 godina, neki su vec i umrli, a da je nisu docekali. .

Hasanova sestra Nermina Halilovic cesto mi se javlja i govori gdje su sve ljudi viđali ubicu Milan Becarevica, bilo u Osmacima, bilo u jednom naselju u Srbiji, samo desetak kilometara od granice.

Jednom prilikom tadasnji glavni tuzitelj Tuziteljstva TK Sesenam Cosic mi pokaza tuziteljski spis za Milana Becarevica i u izjavi rece da je za Becarevicem raspisana potjernica. I kritikovao sto Srbija ne trazi i uhapsi dvostrukog ubicu. I opet nista !

Milan Becarevic je i dalje na slobodi, slobodno se seta dok su zrtve zlocina pod zemljom. Kazu da je cak nekoliko godina povremeno znao i boraviti u Osmacima, obrađivao imanje i cak imao licnu kartu iz te nove postdejtonske opcine.

Veceras pozivam i prozivam sve nivoe tuziteljstava u BiH,  sigurnosne agencije i ministarstva. Recite kad ce vam Srbija izruciti mracnjaka iz Osmaka, hoce li ikad biti pravde za rahmetli Hasana Dzafica i Rifeta Muminovica?

Evo, nudim vam i ove fotografije. Da vas podsjetim na teski zlocin. I da me ne optuzite da pricam lazne price…

Piše: Salih Brkić

(tekst i fotografije preuzeti sa Facebook profila autora)

Popularno

To Top