Crna hronika

Njemački vlasnik lokala i žena izmislili da su ih za Novu godinu napali Arapi i silovali im gošće

DRŽAVNO odvjetništvo u Frankfurtu na Majni podiglo je optužbu protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su početkom godine izmislili napad grupe Arapa i seksualno napastovanje u jednom lokalu u Frankfurtu.

Kako stoji u saopćenju državnog odvjetništva, 49-godišnji ugostitelj i jedna 29-godišnja žena su u novogodišnjoj noći s 2016. na 2017. prijavili upad pedesetak migranata arapskog porijekla u njihov lokal u blizini frankfurtske glavne željezničke stanice te da su migranti seksualno napastovali gošće i razbijali inventar.

Nakon višesedmične istrage se pokazalo da u novogodišnjoj noći “nisu zabilježeni” napadi ovakve vrste, a da se optužena 29-godišnjakinja, koja je navela da je i sama bila žrtva seksualnog napastovanja, u novogodišnjoj noći uopće nije nalazila u Frankfurtu nego, kako tvrde lokalni mediji, u Beogradu.

Policija razmišlja od dvoje optuženih zatražiti i nadoknadu za izlazak na teren, a ispituje se i mogućnost neproduljenja koncesije 49-godišnjaku za obavljanje ugostiteljskog obrta.

Navodni seksualni napadi u Frankfurtu u novogodišnjoj noći izazivali su veliku pažnju medija jer javnost na vijesti ovakve vrste reagira osjetljivo.

Index

Popularno

To Top