Izdvojeno

Sidran gostovao na HRT: Nije svako naivan i lud da vam vjeruje!

Emisija Otvoreno na HRT-u ugostila je Hrvoja Klasića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Davora Ivu Stiera, političkog tajnika, Ninu Raspudića, kolumnistu i akademika Abdulaha Sidrana.

Kakav je položaj Hrvata u BiH nakon haške presude šestorici, mogu li se očekivati nova uhićenja u Bosni i Hercegovini samo su neka od pitanja postavljena gostima ove popularne emisije na državnoj televiziji u Hrvatskoj.

,,Druge su zemlje snosile troškove izbjeglica iz BiH koje su bile u Hrvatskoj i Hrvatska je u tome smislu bila kompenzirana. Daytonski sporazum su potpisala trojica predsjednika, susjednih, suverenih država i članica Ujedinjenih naroda, a sada u javnom diskursu dolazi do rata za interpretaciju. ‘Vi morate demantirati Hrvoja Šarinića, vi morate demantirati desetine knjiga koje su napisali hrvatski generali, u kojima se spominje 48 sastanaka u Karađorđevu između predsjednika zaraćenih država. Pa gdje to ima, nigdje!? I nemojte računati da je svako toliko naivan i lud da vam vjeruje’, zaključio je Sidran.

Tuzlanski

Popularno

To Top