Izdvojeno

Čović ucjenjuje SDA opstruiranjem potpisivanja sporazuma između države BiH i Islamske zajednice

Nedavno je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da Dragan Čović koči potpisivanje sporazuma države BiH s Islamskom zajednicom.

Čović je to priznao u intervjuu za portal Klix. Lider HDZ-a je priznao da smišljeno opstruira potpisivanje sporazuma između države BiH i Islamske zajednice kako bi politički ucjenjivao SDA, odnosno koristi taj sporazum da ucijeni Bakira Izetbegovića da pristane na desetak zahtjeva HDZ-a. Među tim zahtjevima je i usvajanje izbornog zakona po volji Dragana Čovića.

“Problem što taj sporazum nije potpisan pravi sam kolega Izetbegović. Umjesto da to bude jedno normalno pitanje koje se davno trebalo riješiti, postalo je prvorazredno političko pitanje. Mi s gospodom iz SDA imamo desetak pitanja koja još uvijek čekaju rješenje, a produkt su našeg zajedničkog dogovora o funkcioniranju vlasti. I sada kako ta ključna pitanja uopće nisu došla na dnevni red, ja sam kolegi Izetbegoviću dao do znanja kada riješimo pitanja koja smo dogovorili da ćemo riješiti, onda ćemo riješiti sve redom pa i ovaj sporazum, ali se moraju znati prioriteti”, kazao je Čović.

Dragan Čović je ovim priznanjem dokazao da ne zaslužuje biti član Predsjedništva BiH. On se svjesno i na kriminalan način poigrava sa pravima muslimana u BiH.

SAFF

Popularno

To Top